Jeg er forfatter til bogen ”Dit indre klima – vi kan forvandle verden indefra” (Nyt Nordisk Forlag 2009) og medforfatter til tre andre bøger.

Min yogamåtte er det sted, hvor jeg møder mig selv næsten dagligt.

Det er her, jeg mærker, hvordan jeg har det, og hvad der foregår inden i mig.

Jeg får det altid bedre af at lave yoga – uanset udgangspunktet og uanset om det er ti minutter med en åndedrætsøvelse og meditation eller en times fysiske øvelser.


EN DIALOG MELLEM HOVED OG HJERTE

Min praksis er en dialog mellem mit hoved og mit hjerte og til tider får jeg svar på spørgsmål, jeg tumler med, gode ideer eller indsigter undervejs.

Som regel når jeg ruller yogamåtten sammen efter endt praksis, har jeg en oplevelse af at være hjemme i mig selv, på linje med mit eget højere formål i tilværelsen og jeg føler mig forbundet til livet og andre mennesker. Jeg 'grundglad' på en stilfærdig måde.

Nogle dage er min praksis en fysisk workout, hvor jeg udfordrer mig selv med svære stillinger og får sved på panden. Andre dage føler jeg mig frem, ganske langsomt, og holder igen med udfordringerne.

Det hænder jeg græder, når en følelse forløses gennem strækkene. Og meget ofte sukker jeg: Ahhh – at komme tilstede i min krop og tilstede nu og her. 

Det er noget af alt det, som jeg ønsker at give videre til andre, når jeg underviser.

 

HATHA YOGA

For mig indeholder Hatha yoga tre grundlæggende elementer, som vi hele tiden arbejder med og forsøger at få til at gå op i en højere enhed: de fysiske stillinger, åndedrættet og opmærksomheden.

Det betyder, at det ikke er så vigtigt, hvor smidig eller stærk man er for at have en dyb og givende yoga praksis. Det handler om at møde sig selv, dér hvor man er lige nu med venlighed og accept – og gerne også med humor.


MIN BAGGRUND

Jeg er uddannet i Rasa Yoga hos Hrönn Sigurdsdottir og Jacqueline Thomasen (200 timer RYT) og har Senses 100 timers yogalæreruddannelse. Og så har jeg over 40 års yoga, meditation og spirituelt arbejde bag mig. 

Mit første møde med yoga var Hatha og siden har jeg gennem årene også praktiseret Vinyasa, Astanga og Yin. Men Hatha yoga er det jeg vender tilbage til og det er også det, jeg primært er uddannet til at undervise i.

Jeg har siden jeg var 14 år, hvor jeg først fik øjnene op for yoga og meditation, lært af utrolig mange fantastiske vejledere og lærere fra hele verden.

I dag er jeg særligt inspireret af den spirituelle lærer Adyashanti, som jeg har fulgt i mange år. Hans balancerede, jordbundne og indsigtsfulde tilgang til spiritualitet og meditation præger i høj grad min egen meditationspraksis.

Jeg uddanner mig løbende og har udover yoga og meditation arbejdet med mig selv gennem kropsterapi, supervision, kurser i coaching, The Work of Byron Katie og The Art of Hosting mm.

Desuden er jeg uddannet journalist og har undervist i kommunikation og personligt lederskab det meste af mit arbejdsliv.